Deg:
6 dl vetemjöl
200g matfett
1/2 dl kallt vatten
Fyllning:
2 paket bacon
4 kycklingfiléer
1 msk matfett
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl oliver och/eller soltorkade tomater
6 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 dl riven ost
salt & peppar
några droppar kyckling- eller kalvfond
Dega ut degen i en ugnspappersfylld långpanna. Nagga degen och förgrädda i ugnen på 225 grader i 10 min. Ställ sedan kallt i 30 min.
Klipp bacon i bitar och stek sedan. Tärna kycklingen i små bitar och stek sedan. Skölj och strimla purjolöken och fräs sedan. Fördela bacon, kyckling och lökfräs i pajskalet. Strö över oliverna och/eller de soltorkade tomaterna.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Grädda i ugnen i ca 30 min.
SMAKLIG MÅLTID!
6 dl vetemjöl
200g matfett
1/2 dl kallt vatten
Fyllning:
2 paket bacon
4 kycklingfiléer
1 msk matfett
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl oliver och/eller soltorkade tomater
6 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
3 dl riven ost
salt & peppar
några droppar kyckling- eller kalvfond
Dega ut degen i en ugnspappersfylld långpanna. Nagga degen och förgrädda i ugnen på 225 grader i 10 min. Ställ sedan kallt i 30 min.
Klipp bacon i bitar och stek sedan. Tärna kycklingen i små bitar och stek sedan. Skölj och strimla purjolöken och fräs sedan. Fördela bacon, kyckling och lökfräs i pajskalet. Strö över oliverna och/eller de soltorkade tomaterna.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Grädda i ugnen i ca 30 min.
SMAKLIG MÅLTID!
1 kommentar:
Lät gott! Tack för receptet och trevlig helg! KRAM
Skicka en kommentar