onsdag 11 juli 2007

Goda recept mottages


Bild: mammas kakor på pappas födelsedag
På fredag kommer min kära syster yster på besök och stannar i staden några dagar! Det stora kruxet är vilken mat jag ska bjuda på, har ingen fantasi. Sedan ska det helst vara laktosfritt. Ni får gärna komma med tips på massa härligheter! Detta börjar mer och mer likna en matblogg märker jag. Men så är inte denna blogg en renodlad inredningsblogg heller:-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Åh herrejistanes! För en "kakoman" som jag så var ju denna bild rent himmelsk!
Jag ska fnurla lite och se om jag kke kommer på ngt laktosfritt:)
Ha en fin dag.
Kram Lallis

Nya och gamla ting sa...

Lallis: Ja fundera på, gärna det! Alltid kul att prova något nytt. Kul att du besökte min sida!

Anonym sa...

Jag har ett bra recept på lax som vi åt idag, dock inte laktosfritt. Ta bara ett ark folie och lägg tunna skivor av potatis (blir godast med färsk) skivade morötter och lite purjolök. Lägg laxbitar på detta. Smula sönder fiskbuljongtärning över (1 tärning till fyra paket). Häll matlagningsgrädde över. Sen in i ugnen på 225 grader i ca 40 min. Ät direkt ur paketen. Jättegott och lätt att laga. Kan nog ha vilka grönskaker som helst i paketen.
Kram S.

Nya och gamla ting sa...

S: Men du, det lät riktigt gott. Syrran tycker mkt om lax dessutom. Så det vore en hit! Tack för tipset.

Piffa och Puffa sa...

Om du ska göra mat eller fikabröd som är laktosfritt är det bara at köpa mjölk, grädde, creme fraich osv som är laktosfria. Har du dessa produkter är det sedan bara att tillaga den mat du vill oavsett om det är mjölk i. Dessa produkter finns i alla affärer och oftast är det märket Valio på produkterna.
Lycka till.
Kramar Anette

Nya och gamla ting sa...

Piff och puff: Tack för tipset. Hade tänkt den tanken också, men tänkte undvika att köpa alltför mycket laktosfria produkter då det kanske gäller 1-2 måltider (hon ska ej bo hos mig).