måndag 3 september 2007

Ett ljus med doft och många minnen

Bild: privat
Visst är det fascinerande, detta ljuset som jag visar i bild har hängt med i 4 år. Ja det i sig är kanske inte så fascinerande, men själv tanken att jag inte vill att det med dess doft ska ta slut. För det påminner mig om en tid då jag bodde i studentkorridor och då livet verkligen tog sig nya vägar. Då jag började lära känna mig själv och andra människor - i en helt ny stad. Jag fick detta ljus från min storasyster, vilket i sig också är ett fint minne. Tänk att en doft kan väcka så många fina minnen.

4 kommentarer:

Skrymslen och vrår sa...

Jag kommer ihåg det där ljuset. Doftar havssalt, eller minns jag fel? Det gick bra på jobbet förresten. Mycket nytt, och lite rörigt, men jag tror att det kan bli bra. Schemat blir klart i slutet av veckan! Kram!

Nygammalt sa...

Vad snyggt du gjorde det med ljusslingan på fönstret.
Visst är det lustigt hur man tänker på saker genom doft och smak och hörsel?
Visst är det IKEAs vaniljljus? jag har en massa ur just det sortimentet (som jag också tänt ikväll). Luktar bara så gott!
Kram.

Nya och gamla ting sa...

Hanna: Coolt...jag vet inte vad det är för doft, men är rätt så friskt iallafall. å vad härligt att du känner så. Bra att schemat blir klart, då kan vi börja planera!
Nygammalt: Tack ska du ha för det! Ja, det är fantastiskt vad alla sinnen minns saker. Det är ett gammalt ljus från ikea, luktar friskt, men vet inte riktigt vad.

NICOLINAS BONING sa...

Ibland när man går förbi en doft så nyper det till i hjärtetrakten och man blir alldeles varm av minnet som ploppar upp ;-)
Kram/Birgitta