torsdag 27 september 2007

Frihet i naturen

Bilder: privata
Jag har haft en mycket innehållsrik morgon. Jag inledde morgonen med en promenad längs älven och tog några härliga höstbilder. Vad jag har längtat efter att föreviga de sprakande färgerna på bild. Med mina iskalla händer plockade jag fram kameran titt som tätt på min promenad. Visst kan det vara mycket rogivande att fokusera på naturen och inte alls bry sig om sin omgivning? Det tycker i alla fall jag. Idag blev det närmare 70 bilder.
Väl hemma har jag bunkrat upp med några portioner lasagne. Kvällspasset väntar och därefter morgonpasset. Sedan återigen helg! Vad ska ni göra ihelgen? Jag ska äta middag med en av mina bästa vänner imorgonkväll. Sedan är det inte så mycket inplanerat.
Ha det gott alla läsare!<3

tisdag 25 september 2007

Förnyelse - tema svart och vitt

En vy över väggen i sovrummet som varit helt tom ett tag.
En trådboll från Village. Ett hjärtformat fat från Pentik, för övrigt min favoritsak i hemmet.
En tavla från en liten affär här i staden. En lykta (loppis?) med en blomkvist inköpt på Mias lustgård.
Den prickiga duken från Hemtex. Svart kuddfodral från Indiska, vit kudde från Hemtex.
Bilder: privata
Ibland känner jag mig som ett enda STORT projekt, med varken början eller slut. Att jag på ett sätt strävar efter att inte vara materialist samtidigt som jag har ett gediget inredningsintresse, rimmar inte alls bra. Att jag ständigt är ute efter förändring i hemmet, en rastlös själ som någon gång hoppas på att bli nöjd. Men det är väl också charmen med inredning, att det inte finns en ände, eller för den delen att man aldrig kan bli för gammal för det. Att inspireras, att genomföra och att sedan njuta av förändring - det är livet för mig!

Igår var jag på spaning efter något till väggen i sovrummet. Stannade till när mina ögon föll på ett par mörka tavellister i svartmålad färg. Jag som inte för ett år sedan ens skulle ta på en svart tavellist med tång. Kanske lite väl otippat, men jag föll som en fura och inte bara en utan två tavellister följde med till kassan. Endast 89 kr styck dessutom. Det var alltså här projektet inleddes, att på egen hand sätta upp dem rakt på väggen. Lyckades någorlunda. Nu hänger de där och sovrummets tema rött/svart/vitt består.

Gårdagens andra, tredje och fjärde inköp blev kuddar och en duk till vardagsrummet. Jag hade en svart/vit dag minst sagt. Tycker om dessa grafiska färger, går att blanda olika mönster i oändlighet trots att de endast har två färger; svart och vitt. Vi får se hur länge det varar denna gång...

söndag 23 september 2007

Spanska influenser

Bild: privat
Igår spenderades 2,5 timme på en jättemysig spansk restaurang. Maten var supergod, åt bl.a. rostad potatis med aioli, kycklingfilé med chili, lime och cocos, vitlöksbröd och tortillas med lufttorkad skinka. Till detta ett utsökt rosévin! Sedan ett trevligt sällskap gjorde inte saken sämre. Till efterrätt åt vi en slags chokladbakelse med glass och hallon. Är ni avundsjuka, kan jag rekommendera att ni gör ett besök på Tapas.

lördag 22 september 2007

LEDIG!

Bilder: privata
Firar inledningen på ledigheten med nötter av alla de slag. Jag älskar verkligen nötter. Så nu står alltså dessa skålar i min närhet och innehållet tömms undan för undan! Ikväll blir det spansk mat på restaurang med trevigt sällskap. Ska bli trevligt. Ha det så bra!

fredag 21 september 2007

Veckans present...

Bild: privat
...fick jag av mina vänner S & P när de kom på middagsbjudningen i måndags. Presenten bestod av en hemmagjord hallonsylt i trevlig förpackning. Har ännu inte smakat den, men får se till att göra det snart. Är en ren lyx att ha hemmagjord sylt!
Nu återstår ännu en dags arbete, sedan kan jag också förklara mig ledig. Ha det så bra!

Det blev tacos helt enkelt

Bilder: privata
Med mobilen i ena handen och matkorgen i den andra, inhandlades ingredienser till kvällens middag. Det fick bli en gammal goding som för övrigt fått vila ett bra tag. Tacos är ingenting jag äter ofta, av någon anledning har jag förätit mig på det innan jag ens börjat äta det:-)

Men ikväll var det alltså dags igen. Gott var det också!

Receptet:
ca 400-500 g köttfärs
1 creme fraiche
2-3 tomater
tacokrydda
riven ost
sallad
salsa

onsdag 19 september 2007

Vardagslyx

Bilder: privata
Idag gjorde jag en intressant upptäckt. Ohlssons tyger har riktigt fina påslakanset, av märket Gripsholm. Ser även lite lyxigare ut med knappdetaljerna. Jag fastnade för ett randigt set som liknar pläden i sovrummet. Det kommer definitivt att bli flera inköp därifrån i framtiden. Finns fina rutiga också. Så det var ett av dagens inköp som jag tänkte dela med mig av. Ha en fin onsdagskväll!
Klicka för att se bilderna i större format

tisdag 18 september 2007

Middagsbjudning

Bilder: privata
Som ni säkert alla vet gifte sig en av mina bästa vänner för en månad sedan. En del av oss gäster fick en magnetbricka med en bild på brudparet. Sedan stod det ett datum på som vi skulle komma ihåg och på den dagen skulle vi uppmärksamma brudparet på ett eller annat sätt. På mitt kort stod det 17/9, det vill säga gårdagens datum. Jag valde att bjuda in S & P till en middag bestående av kycklingpaj och efterrätt med kladdkaka, grädde och bär. Vi hade mycket trevligt. Till er andra kära vänner som känner till min olycka vad gäller bakverk, kan jag meddela att jag faktiskt lyckades gårdagen till ära;-)

söndag 16 september 2007

Mysig söndagkväll

Bilder: privata
Nu är helgens arbete till ända. Det har varit en trevlig helg att jobba under, tack vare mina mycket roliga kollegor. Ikväll blir det bara att njuta av ledigheten. Tände ljus runtom i vardagsrummet, vilken lyx det är! Hoppas att ni har haft en trevlig helg!

lördag 15 september 2007

Mina önskningars önskedröm

Bild: IKEA
Hela våren har jag tittat in denna sänggaveln Hemnes från IKEA, tycker om den mörka färgen som skulle passa utmärkt till allt det ljusa. Visst är den fin? Så om någon vill sponsra mig är ni välkomna:-) Frågan är bara vilken madrass man ska välja, kan ni rekommendera en hård madrass?

Idag har det regnat och varit soligt omvartannat. Tog mig några friska andetag på balkongen. Hade tänkt städa undan där, men det är inte ofta man finner inspiration till det. Hade varit mysigt om man kunde hänga upp en ljuslykta eller något där. Men det är så få som ser det, inte alltför många som passerar där.
Nu ska jag bege mig till jobbet för pass 2:3 denna helgen. Ha det så jättebra, ta hand om ER!

fredag 14 september 2007

Lite gröna tillskott i hemmet

Jag bytte ut två gamla ärtor på tråd till dessa som jag inte vet namnet på. Det blev i alla fall ett fräschare intryck. Pyntade med några nyponbär eller vad det kan vara?
Rätt kul att blanda lite färgstarka saker i det vanliga gröna.
Nu väntar tre härliga arbetspass. Så alla ni som tänkte komma på fredagsmiddag ikväll, får jag tyvärr avslöja att mitt koncept inte håller fullt ut:-) En annan gång kanske?! S & P, kan middag fungera för er mån, tis eller ons till veckan?
Obs, lite väl blanka bilder, men det är svårt att ta i dagsljus. De ser bättre ut i större format.
Bilder: privata

torsdag 13 september 2007

Nu finns det ingen återvändo

Bilder: privata
Alla som känner mig vet hur jag våndas över just detta med träning. Att träna eller icke träna är en ständig fråga. Jag har ingen motivation att göra det, men vet samtidigt att det är viktigt för att bygga upp muskler och skona kroppen. Att träna på gym är ingenting för mig, hade träningskort under två år men utnyttjade det inte speciellt mycket. En stor kostnad med andra ord. Idag tog jag tag i saken på allvar, köpte en gymboll och en cd-skiva med pilates och yogaövningar. Så nu ska det bli andra bullar av. Sedan att jag kan träna hemma när jag helst vill, känner jag också är en stor frihet. Så bli inte förvånade om jag visar en bild på ett sexpack om ett par veckor;-)
Dagens tredje inköp blev ett par fina höstskor. Jag har sökt efter ett par skor i flera veckor nu, äntligen fann jag dem som passade mina önskemål. Inte så dyra heller, 399 kr. Ha en jättefin höstdag. Själv promenerade jag ner till staden, så mysigt.

onsdag 12 september 2007

Födelsedagskalas

Bilder: privata
Det är roligt att bli bjuden på födelsedagskalas även i vuxen ålder. Det är svårt att klura ihop vad man ska köpa till en 26 årig kille (man). Det fick bli en fri tolkning av färgen svart som jag vet att paret tycker om. Det fanns även ett litet svart kort på, men eftersom jag inte vill hänga ut några namn på bloggen så får ni inte se det färdiga resultatet.

Höstfärger

Bild: privat
Visst är det vackert med hösten? Senare ikväll ska jag publicera en bild på vad fördelsedagsbarnet fick av mig. Men det är än så länge hemligstämplat:-)

tisdag 11 september 2007

En hälsning till ER

Bild: privat
Idag är det 1 månad sedan en av mina bästa vänner sa "ja" till sin nuvarande man! Förstås även en månad sedan han sa "ja" till henne också:-) Skickar en liten hälsning till ER idag och tänker på er (obs det är inte detta datum jag egentligen ska komma ihåg er enl kylskåpsmagneten). Jag kommer imorgon, ska bli trevligt. På den kvällen tog jag denna bilden på utsikten över min hemstad. Sänder även över energi till min kära S, du är så stark och duktig ska du veta! Måste bli en resa till dig inom kort, innan jag får alltför stor abstinens! Sedan önskar jag trevlig resa till mina kära föräldrar som åker utomlands idag! Sedan hälsar jag till H & S, vi måste spika resan snart så den blir av! Sedan Y, hoppas sminkprovningen löper fint;-) Och sedan även en hälsning till Er läsare, vad vore bloggen utan er!? Roligt att ni börjar "komma tillbaka" hit efter min bloggtorkeperiod.

måndag 10 september 2007

Katt söker nytt hem;-)

Bild: privat
Visst är det fantastiskt mysigt att ha katt. Det är även fantastiskt mysigt när katten FÖRSTÖR det man nyss gjort iordning;-) Som i detta fall när jag precis tagit in rönnbär för att ha i glasburken i hallen. Fem minuter senare prasslar det till... ja ni kan själva lista ut resten. Nu är de åter på plats. Får se till att leka lite med henne hädanefter, så energin inte kvarstår när jag pysslar i hemmet. För snören, papper och blommor är Mollys favoritleksaker. Tänka sig att vi har så lika intressen men ändå inte. Melonljuset luktar förresten rätt så gott. Ganska mild doft vilket jag tycker om.

söndag 9 september 2007

Nytt färgtema i sovrummet

Bilder: privata
Nu börjar ni nog bli less på mina bilder på sovrummet. Jag har länge tyckt att sovrummet saknar en färgklick, med sina beiga väggar och den beiga rullgardinen behövdes det lilla extra. Och det visade sig att pricken över i:et fick bli fjolårets vardagsrumsgardiner i vinrött. Sängen fick också en lila kudde. På golvet ställde jag en ljusstake som jag fyndat på Indiska förra året. På den ännu omålade stolen fick en baja stå med en filt i. Jag pysslade ett litet kort med teten "romantik" på som egentligen skulle få sitta på ett av ljusen, men som ni alla vet tycker katter att det är roligt med snören;-) Så det blev inte långlivat, fäste lappen på lampan som står på nattduksbordet istället. Ha en bra dag allihopa, min helg slutar om en timme dessvärre.

lördag 8 september 2007

Världens bästa smink - Everyday minerals

Bilder: privata
Jag har under ett års tid varit en frekvent köpare av det amerikanska sminket - Everyday minerals. Det var min syster som tipsade om det, fritt från mineraler. Det är i puderform och kommer i små plastburkar med små hål i, så det är hygieniskt också. Man får skaka bruken litegrann för att få ut dess innehåll, inget "småpet" i burken med andra ord. Jag vill inte gärna göra reklam, men gör ett undantag idag. Detta sminket är hur bra som helst, sitter bra och ser naturligt ut. En annan fördel, det är billigt också. Sedan så vet man vad det innehåller, och det dessutom bara naturliga ingredienser. Inget fett som härsknar med andra ord, de håller i en evighet. För dessa 10 ögonskuggor (visst är det stora och lyxiga förpackningar?) och foundation betalade jag 40 USD (278 SEK) för. Dessutom fick jag tre bonussaker med; rouge och två penslar. Kan varmt rekommendera deras borstar också, äkta gethår! Sedan för den som vill prova ut färg till foundation, finns det ett gratis kit att beställa! Fråga gärna om det är någonting
ni undrar över. Jag är alldeles frälst över dessa produkter.
Klicka för förstoring!

För dig mrs V, så är det den rosa ögonskuggan i nåva med kl 05 samt den svarta/smokefärgade i nivå med kl 00 eller 01 som du gärna kan få av mig:-)

En liten bildkompott

Bilder: privata
Såhär ser det numera ut i sovrummet. Inga större förändringar. Behöver något som kan pryda väggen till vänster om sängen. Det är ett stort mellanrum där som behöver fyllas, ca 1,10 m brett. Där stod tidigare skrivbordet som numera återfinns i vardagsrummet. Har ni några förslag är jag tacksam för det! Funderar på en byrå kanske, alternativt ett hyllsystem av något slag att fästa på väggen.

fredag 7 september 2007

Nya sängen på plats

Bild: privat
Nu är min egen säng på plats i sovrummet. Lite mindre än den förra, men dock skön ändå. Lättare att bädda om ett annat. Iallafall har jag monterat fast sänggaveln ikväll, men den blev lite ranglig så ska ringa pappa och be om råd;-) Såhär ser det numera ut med det nya överkastet på. Nya sängben ska snart monteras, men de befinner sig på annan adress just nu.

Höstens färger - grått och blått

Bild: privat
När jag var liten var grå och blå mina favoritfärger. Komiskt nog är årets innefärger just dessa två. Jag är förstås riktigt nöjd! Idag handlade jag två par strumpbyxor, ett par gråa och ett par randiga i grått/svart. Sedan inhandlades även två stickade fina t-shirtar på H&M, en i blått (den ni skymtar på bild) och en i grått. Två fina halsband blev det även. Ni får börja med att se min fina halsduk från Åhléns. Den är bara så söt, eller hur:-)

torsdag 6 september 2007

Yankee Candle in the house

Bilder: privata
Under vissa perioder i livet fäster man sig vid olika saker. Just nu är det ljus som ligger mig varmt och hjärtat (SOM NI SÄKERT REDAN MÄRKT)! Besökte en inredningsbutik idag och började lukta på Yankee candles. Många är det som beundrat dessa dofter och gjort reklam för dem på sina bloggar. Nu var det min tur att sniffa mig till "mina dofter". Det var oerhört svårt att välja, då det finns en uppsjö av dem. Men jag fastnade till slut för tre olika; vattenmelon, svartvinbär och pilträd. Så, nu vet ni vad jag gör resten av kvällen. Sniff snaff snuff:-)

Ett ljus i mörkret

Bilder: privata
Igår tände jag ett fint blockljus som jag fått av en nära vän och hennes sambo. Varför spara på konfekten när själv konfekten är upplevelsen? Så jag lyxade till lill-lördag med lite stämningsfull musik och tända ljus. Ikväll kommer inga ljus att vara tända, utan jag kommer att sitta i biomörkret. Jag önskar ER en trevlig kväll! På återseende.

onsdag 5 september 2007

Ångest över årstidsväxling...

Bilder: privata
Tänka sig att man kan längta så efter en årstid som just passerat. Jag som ändå tycker att hösten är fantastisk kan ibland få lite smått ångest över att värmen inte finns på nära håll i kalendern. Satt precis och kikade igenom mina bilder. Så föll ögonen på denna efterrätt, jordgubbar med glass och mascarpone. Ett år kvar till nästa gång...

Men man får väl se fram emot annat, såsom mammas och pappas saft, sylt, nypotatis osv. Om ni tänker dela med er i år vill säga, jag kanske inte har varit tillräckligt snäll;-)

tisdag 4 september 2007

Usch fy och blä

Bild: närbild på den nya spegeln. den kanske behöver putsas:-)
Vad less jag är, redan efter 1,5 vecka började min nya mobil att krångla. Besökte idag Telia där butiksbiträdet sa att jag måste lämna in den för översyn och eventuell reparation. Om den bara börjat krångla 4 dagar före, då hade jag fått en helt NY vilket hade varit det bästa! Problemet är att jag inte kan höra de som ringer, utan måste sätta på högtalaren för att göra det. Och vem vill gå runt med en högtalare på, är ju kränkande för den man pratar med! Så nu återstår två veckors väntan... blir så less!

Jag lever sedan en tid tillbaka ensam, därför jag hade min bloggpaus där ett tag. Det tar ett tag innan alla bitar faller på plats i det nya livet som singel. Nu börjar inspirationen och energin återvända vilket känns underbart. Ha en fin dag allihopa!

måndag 3 september 2007

Ett ljus med doft och många minnen

Bild: privat
Visst är det fascinerande, detta ljuset som jag visar i bild har hängt med i 4 år. Ja det i sig är kanske inte så fascinerande, men själv tanken att jag inte vill att det med dess doft ska ta slut. För det påminner mig om en tid då jag bodde i studentkorridor och då livet verkligen tog sig nya vägar. Då jag började lära känna mig själv och andra människor - i en helt ny stad. Jag fick detta ljus från min storasyster, vilket i sig också är ett fint minne. Tänk att en doft kan väcka så många fina minnen.

Mörker kräver ljus - projekt ljusslinga

Bilder: privata
I lördags lyste flitighetens och kreativitetens lampa. Tankar snurrade, skåpar genomsöktes efter fynd i hemmet som var ute efter nya uppdrag. Så fann jag ljusslingan sedan i julas, som för övrigt inte är speciellt "julig". Kom snabbt på ett användningsområde - den skulle få sitta runt det gamla fönstret och sprida ljus i sovrummet. Sagt och gjort, nu hänger den där och gör fönstret till ett alldeles eget konstverk.

söndag 2 september 2007

Såssnipa från förr

Bilder: privata
Ibland funderar jag över om jag egentligen behöver investera i vissa saker. Som i detta fall denna såssnipa, jag gör sällan sås och sällan orkar jag duka fint med såsen framme. Men iofs har jag inte haft tillfälle heller, eftersom jag inte haft något att hälla upp den i. Nu hittade jag denna såssnipa för endast 25 kr och visst är den fin? Jag fäste mig vid den rosa kanten, och vad gör väl det om inte allt porslin matchar? Jag ser fram emot hösten och vinterns middagar. Varje fredag ska det bli kalas här, så ni som känner er träffade är välkomna till dukat bord;-)

Till er mamma och pappa som kanske tror att jag kommer att ruinera mig med middagar, blodpudding kan också serveras på det nya porslinet. Såssnipan kan agera lingonsyltförvaring om så skulle krävas:-) Så inspirerande dukningar och dekorationer väntar med andra ord.

Å så åkte pläden fram igen...

Bilder: privata
...efter ett halvår i garderoben. Nu var det dags för pläden att se dagsljus igen. Den får ligga i soffan som den gjorde förr. Molly var snabbare än mig att paxa den, hon lever verkligen upp till "sköna söndag" begreppet. Men jag unnar henne den stunden, det ser ju för mysigt ut:-) Sedan att det troligtvis kommer att fastna katthår på den är en annan femma. Dammsugaren kan behöva ett extraknäck den med;-)

lördag 1 september 2007

Tick, tack, tick, tack

Bilder: privata
En av mina största passioner är - klockor och nu främst väckarklockor. Funktionell eller ej spelar ingen större roll, det är designen som får tala. Denna väckarklocka med stora fina "öron" på hittade jag på min favoritloppis för några veckor sedan. Den kostade 25 kr, vilket var helt överkomligt. Att den är i kopparmaterial fick mig att tveka lite, men tänkte äsch, lite färgklickar skadar inte. Den passade bra tillsammans med teburkarna i köket.